KBS fonds Baillet Latour

 

NIEUWS!!!!! last update 15/11/16

Eng: Fr: Nl:

Welkom op de website van de Fanfakids.

 

De Fanfakids zijn een groep jonge muzikanten van jeugdhuis Centrum West-D'Broej in Molenbeek, o.l.v. Bart Nagels. Muzikaal worden zij begeleid door vzw Met-X, en meer bepaald door percussionisten Jo Zanders , Louis Favre en Nicolas Chkifi .

De Fanfakids zijn ontstaan uit de eerste Zinnekeparade in 2000 en spelen een mengeling van Zuid-Amerikaanse en (Noord-) Afrikaanse ritmes op zelfgemaakte trommels en geïmporteerde tambourines, bellen, nfars, checkeres, enz... Optreden doen ze op podia van kleine en grote festivals en culturele centra, op straatfeesten en buurtfeesten, en dit vooral in Brussel en Vlaanderen. Maar ook internationaal hebben ze reeds ervarringen opgedaan. Na een mini-toernee van een week door Vlaanderen, met de boot de Eliane van vzw Kanart in 2005, gingen ze op uitwisseling naar Ghana en Marokko in 2006. Ze gingen ook in zee met Ultima Vez voor het jongeren-project Bêt Noir. Met de Twerammpon Traditionals uit Ghana hebben ze al opgetreden in België, Nederland, Ghana Togo en Benin. Vanaf 2009 werken ze ook samen met verschillende circusgezelschapjes: de Circuspluimen van Centrum West, Zonder Handen uit Brussel en La Troupe Artistique Gandal Naamoudjimen uit Guinée.

In 2010 hebben ze samengewerkt en opgetreden met jongeren in Noord-Italië.

In 2011 zijn de tieners en vrijwilligers van Fanfakids, Centrum West en Zonder Handen de handen uit de mouwen gaan steken in Eguafo in Ghana, waar ze workshops aanboden aan de kinderen van Sankofa Mbofra Fie. Ze trokken er ook met leeftijdsgenoten op om meer te leren over hun levenswijze in een klein West-Afrikaans dorpje. In samenwerking met Filem'on maakten ze een docu-film die oa vertoond werd op het Brussels Kinderfilmfestival van 2011. Lees hier hun ervaringen. En aan een video-uitwisselingsproject van Tara-Arts werkten ze ook al mee.

In 2012 zijn er 6 Twerammpon Traditionals in België geweest om kennis te maken met het jeugdwerk in Vlaanderen en Brussel en weer enkele keren samen met de Fanfakids op te treden.

In 2013 hebben de oudste Fanfakids een nieuw project opgestart, nl Zica-N, in samenwerking met ZOFT. In 2013 en 2014 hebben ze een uitwisselingsproject opgestart met Italiaanse en Franse jongeren, terwijl er van de jongste Fanfakids enkelen opnieuw in zee zijn gegaan met Ultima Vez. De nieuwe lichting Fanfakids dromen nu van een samenwerking met Londense kinderen, waar we vanaf 2015 werk van gaan maken.

Al deze kinderen, van verschillende culturele achtergrond werken samen en maken plezier,en hopelijk kan je ze eens aan het werk zien op één van hun voorstellingen of workshops. Houd onze kalender zeker in het oog.

Op deze site kan je fragmenten bekijken van hun optredens en projecten. Ook de agenda met de verschillende optredens kan je hier raadplegen.