Music Connetcs van Koningin Mathilde Fonds

5delige reeks op BRUZZ Fanfakids in Benin!

 

 

De Fanfakids zijn een groep jonge muzikanten van jeugdhuis Centrum West-D'Broej in Molenbeek, o.l.v.jeugdwerker Bart Nagels.

Muzikaal worden zij begeleid door vzw Met-X, en meer bepaald door percussionisten Jo Zanders , Louis Favre, Nicolas Chkifi en Veronica Campos.De Fanfakids zijn ontstaan uit de eerste Zinnekeparade in 2000 en hebben nog geen enkele van de tweejaarlijkse edities gemist. Ze repeteren 2 keer per week. Een professionele muzikant leert hen ritmes aan met invloeden van over Afrikaanse, Zuid-Amerika en Europa.op grote en kleine trommels en bellen. Ze maken ook hun eigen ritmes die tijdens jamsessies ontstaan, en leren op hun beurt andere kinderen trommelen, zowel in hun eigen jeugdhuis als in enkele scholen in de buurt.

Gedurende de jaren hebben ze al opgetreden op allerhande kleine feesten tot grote festival, zowel in Brussel, elders in het land als ver daarbuiten. Ook in Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Marokko, Ghana, Togo en Benin zijn ze al gespot.

Jaarlijks gaan ze samen op stage, en als het kan trekken ze nog verder erop uit, om andere kinderen en culturen te leren kennen. .